Menu Close

O nama

POVIJEST

Iako je MEDILAB ONE osnovan 2019. godine, njegova povijest i korijeni zapravo sežu još iz 1991. godine, kada je osnovana matična tvrtka MEDiLAB.

Od samog osnivanja tvrtka zastupa u Hrvatskoj renomirane kompanije  B. BRAUN i tadašnji BAYER Diagnostics (danas Ascensia Diabetes Care i Siemens Healthineers).

RAVNOTEŽA

Suživot sa izazovima na zdravstvenom planu definiramo kao konstantnu potragu za ravnotežom, kako pri pokušaju kontrole zdravstvenih pokazatelja, primjerice razine šećera u krvi, tako i omjerom brige oko bolesti i bezbrižnog života.

VRIJEDNOST

Temeljna vrijednost iz koje proizlazi naša filozofija kao tvrtke su prvenstveno ljudi – njihovo znanje, iskustvo, vještine, kreativnost, inovativnost,  profesionalnost i osobnost.

PARTNER U PROJEKTU

Institut za antropologiju

Partner je odabran radi svojih specifičnih znanja projektnog tima vezanih za analizu ekspresije gena povezanih s razvojem dijabetesa na 400 uzoraka te uspostavljanje korelacije s rezultatima analize glikana. Institut za antropologiju je u ožujku 2012. godine dobio priznanje Europske komisije za implementaciju Europske povelje za istraživače i Europskog kodeksa za zapošljavanje istraživača. Europska komisija je dodijelivši Institutu pravo na korištenje loga „HR Excellence in Research” odala priznanje za uspješno sastavljanje Strategije ljudskih resursa za istraživače.

Priznanje će Institutu omogućiti da se uključi u europski istraživački prostor i osigurati bolje uvjete rada i razvoja karijere istraživača kao i slobodni protok znanja i otvoreno tržište rada. Kako bi došli do priznanja, Institut je morao provesti opsežnu analizu internih propisa i utvrditi nedostatke i zapreke u upravljanju ljudskim resursima i poštivanju prava istraživača. Na temelju provedene analize sastavljeni su akcijski planovi usklađivanja regulative s načelima Povelje i Kodeksa u cilju dostizanja standarda koji su propisani ovim važnim europskim dokumentima. Akcijski planovi se primjenjuju, a ispunjena je i obaveza o potrebi provedbe samovrednovanja dvije godine nakon dobivanja priznanja. Institutu predstoji vanjsko vrednovanje četiri godine od dodjeljivanja priznanja.